Computer and Cyber Crime Professional

Howest lost het probleem op van te weinig cybersecurity specialisten.

SnapChat, LinkedIn, Dropbox, Yahoo!,… slechts een kleine selectie van bedrijven die recent maken kregen met cybercriminaliteit. Nog nooit is de vraag naar security specialisten zo groot geweest!

Als Computer & Cyber Crime Professional wordt u opgeleid in de allernieuwste technologieën en technieken op het vlak van cybersecurity, cybercrime en cyberwarfare.. U bent bedreven in zowel de aanvallende als de verdedigende aspecten van cybercrime en ook wetgeving is u niet vreemd!

Offensive security
Leer niet alleen denken als een hacker maar leer ook hun technieken en tools kennen om zelf de beveiliging van uw systemen te testen. Wacht niet tot een ander de zwakke schakel in uw verdediging ontdekt maar ga zelf op zoek!

Defensive security
Behoud de controle over uw data! Leer alles over hoe u systemen en netwerken kan gaan beschermen tegen allerhande bedreigingen van buitenaf. Is er dan toch data naar buiten gelekt,… geen probleem want u bent ook bedreven in beschermen van uw data doormiddel van cryptografie!

Beveiligingsbeleid
Een goede kennis van de relevante wetgevingen is natuurlijk essentieel voor een cybercrime specialist. Naast uw praktische kennis zal u ook in staat zijn om de beveiliging binnen uw bedrijf te coördineren dankzij uw doorgedreven kennis van zaken zoals security management, threat and risk assessment, security frameworks,…

!Nieuw in deze opleiding!
Practical Reverse engineering & Malware analysis: Leer alles over het analyseren van de nieuwste virussen en malware. Dit vak gaat verder dan enkel de theorie en laat u hands-on ervaring opdoen dankzij speciaal ontwikkelde samples.

Heeft u al een diploma toegepaste informatica en wenst u zich nog verder te specialiseren in cybersecurity? Het kan dankzij onze CCCP@home opleiding!

De opleiding Computer & Cyber Crime Professional is gesteund door de Cyber Security Coalition vzw.


Inhoud Opleiding


Deze Opleiding @Home

Onze @home opleidingen staan open voor iedereen die minimum 21 jaar is en/of werkstudent. U kiest zelf wanneer u wilt studeren en ons team begeleidt u via het internet. Er zijn ook enkele contactmomenten op de campus voorzien.

Afstandsonderwijs wordt hoofdzakelijk via digitale weg georganiseerd. Het digitale leerplatform geeft u toegang tot het lesmateriaal: goed geschreven cursussen, met tal van digitale bestanden (oefeningen, voorbeelden, video-opnames lessen, websites… ).

!Uniek in deze opleiding!
Connecteer van thuis uit met onze speciaal ontwikkelde trainingsomgeving. Binnen deze omgeving kunnen (offensieve) security technieken geoefend worden op een legale en veilige manier op een breed gamma aan netwerken en systemen!


Certificaten

Het behalen van een certificatie is voor vele mensen een echte boost voor hun carrière. Waar deze vaak bij andere instanties duizenden euro’s kosten biedt Howest de mogelijkheid om tijdens uw opleiding reeds heel wat certificaten te behalen. Gratis of aan een zeer sterk verminderde prijs!

 • De Certified Ethical Hacker (CEH) training is een van de meest actuele en diepgaande security training in zijn soort. Het CEH certificaat staat internationaal bekend als een waardevolle aanvulling op Microsoft, Cisco of Linux certificaten.
 • Een Cisco Certified Network Associate Security, afgekort CCNA Security, certificering uitgereikt door Cisco. Het certificaat wordt door veel bedrijven gezien als een indicatie voor het niveau van praktische netwerkkennis.
 • De VMware Certified professional is al jaren één van de populairste virtualisatie certificeringen voor systeembeheerders. Een VCP-DCV certificering valideert kennis en kunde met betrekking tot het configureren, administreren en schalen van een gevirtualiseerde datacenter.

Bovendien wordt u goed voorbereid op de geavanceerde Certified Information Systems Security Professional (CISSP) en Certified Information Security Manager (CISM) certificaten.


Praktisch

Klik hier voor details over het CCCP@Home Programma

De opleiding

De opleiding is gespreid over minimaal 3 semesters (1,5 jaar) om werk en studie te kunnen combineren.
We adviseren echter om de cursusinformatie goed na te gaan en om bij twijfel de diverse modules te verspreiden over meer dan 3 semesters.
Er worden tevens twee contactzaterdagen per semester voorzien die doorgaan op de campus Howest Rijselstraat te Brugge.
Alle examens vinden plaats op de campus (Howest Campus Rijselstraat te Brugge). Waar mogelijk worden examens voor @home op zaterdagen ingepland.

Hoe inschrijven?

Deze opleiding wordt ingericht met twee mogelijkheden tot inschrijven. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Creditcontract
  De student beschikt over een stevige basiskennis informatica dankzij vroegere studies of werkervaring
  Bij afstuderen krijgt u een creditbewijs voor de gevolgde modules
 • Diplomacontract
  De student is reeds in het bezit van een bachelor diploma Toegepaste Informatica
  Bij afstuderen krijgt u een extra diploma Toegepaste Informatica – traject CCCP

Inschrijven kan op www.howest.be

Kostprijs

Eerste academiejaar    : S1 en S2    = 33 STP = €603.7*
Tweede academiejaar : S3               = 19 STP = €446.9*

*Onder voorbehoud van wijzigingen
Voor de meest up-to-date informatie, ga naar de Howest website

Vragen?

Contacteer Kurt Callewaert